1. Badam südü
Ən sevilən bitki tərkibli südlərdən biri olmaqla yanaşı hazırlanması ucuz və çox asandır. Digər bitki tərkibli südlərə görə daha yüngüldür və xolesterin miqdarı daha azdır, bu səbəblə pəhrizdəsinizsə yaxşı bir seçim olaraq qəbul edilir. Kalsium məsələsinə gəldikdə isə badam südündə inək südündən daha çox kalsium mövcuddur.
Ləvazimatlar:
Badamları gecə boyunca suda saxlayın. Suyunu süzüb durulayın və soyun.
Daha sonra badamları xurma və su ilə birlikdə yaxşıca qarışana qədər qarışdırın. Bint və ya süzgəc istifadə edərək qarışımı süzün və badam südünüz hazırdır! Badam südünü soyuducuda qapalı bir qabda 3 və ya 4 gün saxlaya bilərsiniz
2. Yulaf südü
İçində doymuş yağ olmayan yulaf südü fincan başına 5 qram protein ehtiva edir.Yulaf südü təbii olaraq şirindir. Keks və peçenye kimi un məmulatları üçün mükəmməl bir xam maddə olaraq görə bilərik.
Ləvazimatlar:
Yulafları ən az 30 dəqiqə suda saxlayın, sonra suyunu süzün. Yulafları 3 və ya 4 stəkan təmiz su ilə qarışdırın. Bint, süzgəc və ya salfet istifadə edərək südü süzün.
Soyuducuda qapalı bir qabda 5 günə qədər saxlaya bilərsiniz.
3. Hind qozu südü
Ləvazimatlar:
Bu süd yemək bişirmək üçün, xüsusilə də, Asiya mənşəli reseptlər üçün mükəmməl olaraq dəyərləndirilir.
Nuş olsun!
Sister depend change off piqued one. Contented continued any happiness instantly objection
Sister depend change off piqued one. Contented continued any happiness instantly objection
Sister depend change off piqued one. Contented continued any happiness instantly objection