Ramazanın son günlərindəyik. İftara hazırlaya biləcəyiniz iki ləziz yeməyi təqdim edirik: Zəncəfilli kök şorbası və bibər dolması. Nuş olsun!
Zəncəfilli kök şorbası
Tərkibi:
• 3 yemək qaşığı zeytun yağı;
• 2 ədəd soğan;
• 5 ədəd kök;
• 1 ədəd kartof;
• 1 çay qaşığı rəndələnmiş zəncəfil;
• 3 diş sarımsaq;
• 6 stəkan su;
• 1 kiçik qaşıq duz;
• 1 kiçik qaşıq istiot;
• 1 kiçik qaşıq sarıkök;
Xüsusi məsləhət: istəsəniz, kartof və kökü qaynadaraq qarışıma əlavə edə bilər və beləcə istifadə edilən yağ miqdarını azalda bilərsiniz
Hazırlanması:
1. Soğanı, kartofu və kökü eyni ölçülərdə doğrayın;
2. Zeytun yağını dərin bir qazanda qızdırın, soğanları qovurun.
3. Kartof və kökü soğanla birlikdə qovurmağa davam edin;
4. Sarımsaq və zəncəfili eyni qabda döyəcləyərək əzin;
5. Soğan, kartof və kökə zəncəfili əlavə edin. Duz və istiotu da əlavə edib qarışdırın;
6. Sarıkökü əlavə edin və qarışdırın. Ardınca suyu əlavə edib qaynamağa qoyun;
7. Kök və kartof yaxşıca yumşalanda əl blenderindən keçirin;
8. 5-6 dəqiqə qaynamağa qoyun.
Bibər dolması
Tərkibi:
- ½ stəkan zeytun yağı;
- 2 ədəd quru soğan;
- 2 yemək qaşığı dolmalıq fıstıq;
- 1,5 su stəkanı düyü;
- 10 ədəd orta ölçüdə dolmalıq bibər;
- 2 stəkan isti su;
- 10 ədəd kiçik ölçüdə pomidor;
- 1 yemək qaşığı qurudulmuş quşüzümü;
- 1 çay qaşığı duz;
- 1 çay qaşığı nanə;
- ½ çay qaşığı şəkər tozu;
- ½ çay qaşığı qarabibər.
Hazırlanması:
1. Yarım stəkan zeytun yağını böyük bir plov qazanına əlavə edin və 2 ədəd soğanı qovurun;
2. 2 yemək qaşığı dolmalıq fıstığı da əlavə edib rəng alana qədər qovurmağa davam edin;
3. Dolmalıq fıstıqlar rəng aldıqdan sonra 1,5 stəkan düyünü əlavə edin və 2-3 dəqiqə qovurun;
4. 1 yemək qaşığı quşüzümü, 1 çay qaşığı duz, yarım çay qaşığı istiot, yarım çay qaşığı şəkər tozu və 1 çay qaşığı nanəni də əlavə etdikdən sonra son dəfə qarışdırın;
5. 2 stəkan isti suyu əlavə edib, düyülər diri qalacaq şəkildə 7-8 dəqiqə bişirin və altını söndürün;
6. Hazırladığınız dolma içliyini üst qapağını və içini çıxardığınız 10 ədəd dolmalıq bibərin içərisinə doldurun. Ağız qisimlərində şişmə və bişmə yeri buraxmağa diqqət edin;
7. Hazırladığınız dolmaları qazana dik şəkildə düzün;
8. Bibərin üst qisimlərini ikiyə bölünmüş çeri pomidor ilə qapadın;
9. Qazanın yarısına qədər su doldurun və üzərinə zeytun yağı gəzdirib qapağını qapadın;
10. Dolmaları aşağı odda suyu bitib düyülər şişənə qədər təminən 30-35 dəqiqə bişirin. İlıq ya da soyuq olaraq servis edin.
Zəhmət olmasa müraciətinizi təsvir edin və imkanlarınız barədə məlumat verin
Zəhmət olmasa müraciətinizi təsvir edin və imkanlarınız barədə məlumat verin
Zəhmət olmasa müraciətinizi təsvir edin və imkanlarınız barədə məlumat verin