Ramazanda iftarını sağlam et.
Bu gün Ramazanın 8-ci günüdür. Sizə iftara hazırlaya biləcəyiniz həzmi asanlaşdıran tərəvəz şorbası və faydalı inqrediyentlərlə zəngin kinoa salatı reseptlərini təqdim edirik.
Tərəvəz şorbası
Tərkibi:
• 4 yemək qaşığı günəbaxan yağı;
• 1 ədəd quru soğan;
• 2 ədəd kök;
• 1 ədəd dolmalıq bibər;
• 1 ədəd kərəviz sapı;
• 1 ədəd kabak;
• 2 tutam yaşıl soğan;
• 1 kiçik qaşıq duz;
• 1 çay qaşığı istiot
• 6 stəkan su;
• ½ stəkan qatıq;
• 2 yemək qaşığı un;
• 1 ədəd yumurta sarısı;
• 3-4 damla limon.
Xüsusi məsləhət: Bütün tərəvəzlər eyni anda bişsin deyə bərabər ölçüdə doğramağınız məsləhət görülür.
Hazırlanması:
1. 4 yemək qaşığı günəbaxan yağını qazanda isitdikdən sonra kub şəklində doğradığınız 1 ədəd quru soğanı əlavə edin və yumşalana qədər qovurun;
2. Üzərinə 1 dəqiqə aralıqla 2 ədəd kub şəklində doğranmış kök, 1 ədəd dolmalık qırmızı bibər, 1 ədəd kərəviz sapı, 1 ədəd kabak və 2 tutam doğranmış təzə soğanı əlavə edib qovurmağa davam edin;
3. Ardınca, 1 kiçik qaşıq duz, 1 kiçik qaşıq istiot və 6 stəkan suyu qazana əlavə edib qarışdırın. Qapağını bağlayıb qaynamağa qoyun;
4. Şorba qaynayarkən, yarım stəkan qatıq əlavə etdiyiniz bir kasada 2 yemək qaşığı un, 1 kiçik qaşıq duz, 1 ədəd yumurta sarısı və 3-4 damcı limonu yaxşıca qarışdırın;
5. Üzərinə qaynamaqda olan şorbanın suyundan 1 çömçə alıb yavaş-yavaş əlavə edin və istiliklərini bərabərləşdirin;
6. Qaynamış şorbanın altını söndürün və hazırladığınız qarışımı qazana yavaş-yavaş əlavə edin;
7. 10 dəqiqə az xodda bişirdikdən sonra isti-isti sevis edin.
Tuna balığı ilə kinoa salatı
Tərkibi:
• 1 stəkan kinoa;
• 1.5 stəkan su;
• 200 q konservləşdirilmiş tuna balığı;
• 2 ədəd xiyar;
• 10 ədəd çeri pomidor;
• 4 tutam yaşıl soğan;
• Şüyüd, keşniş;
• 3 yemək qaşığı zeytun yağı;
• 1 yemək qaşığı üzüm sirkəsi;
• 1 kiçik qaşıq duz.
Xüsusi məsləhət: Kinoanı, bişirmədən əvvəl 1-2 saat ərzində bol suda gözlədin və acı suyunu süzdükdən sonra qaynadın.
Hazırlanması:
1. Qaynatdığınız kinoanı bir-birinə yapışmaması üçün taxta qaşıqla havalandıraraq qarışdırın və ilıq olması üçün gözlədin;
2. Qabığını soyduğunuz xiyarları iri kublar şəklində doğrayın. Çeri pomidorları ortadan ikiyə bölün. Təzə soğanları, halqa-halqa doğrayın. Keşniş və şüyüd incə doğrayın;
3. Sousu hazırlamaq üçün; zeytun yağı, üzüm sirkəsi və duzu bir qabda qarışdırın;
4. Qaynatdığınız kinoanı və bütün salat inqrediyentlərini dərin bir qarışdırma qabına boşaldın. Sousu ilə qarışdırdıqdan sonra gözləmədən servis edin.
Nuş olsun!
Zəhmət olmasa müraciətinizi təsvir edin və imkanlarınız barədə məlumat verin
Zəhmət olmasa müraciətinizi təsvir edin və imkanlarınız barədə məlumat verin
Zəhmət olmasa müraciətinizi təsvir edin və imkanlarınız barədə məlumat verin