Ətin keyfiyyəti öndədir

Ətin keyfiyyəti öndədir

Bizim milli mətbəximiz ətli yeməklər ilə zəngindir. Sırf buna görə supermarket və market alış-verişlərində ət və ət məhsulları mütləq səbətimizdə öz yerini alır. Digər məhsulları alarkən keyfiyyət qədər qiymətin endirimli olmağına diqqət etsək də, ət və ət məhsulları alarkən keyfiyyət bizim üçün daha çox ön plana çıxır.

Bəs keyfiyyətli ət necə olur? Bu gün bir az bundan bəhs edəcəyik.

Hər şeydən öncə ətin keyfiyyətini onun rəngi müəyyən edir. Təzə ət çəhrayı və açıq tonlarda olmalıdır, parlaq görünməlidir. Bundan əlavə, bişirdikdən sonra ət rahat doğranmalı və çeynənməlidir. Əgər aldığınız ətin üzəri yapışqan və rəngi fərqlidirsə, deməli həmin ətin keyfiyyətinə və təzəliyinə tərəddüd etməlisiniz.

Keyfiyyətli əti haradan tapmaq olar?

Bu sualın cavabına biz qeyd-şərtsiz “Araz” deyə bilərik. Çünki “Araz”da satılan ətlər öz yurdumuzun məhsuludur. Diri çəkisi 250 kiloqrama qədər olan iribaş heyvanlar halal kəsimlə kəsilir, baytar və AQTA yoxlanışından keçdikdən sonra möhürlənərək soyuq zəncir qırılmadan ət depomuza göndərilir. Depoda ətlərin çəkisi və möhürləri keyfiyyətə nəzarət mütəxəssisləri tərəfindən yoxlanıldıqdan sonra soyuq zəncir qırılmadan mağazalarımıza paylanılır.

Odur ki evinizdə bir-birindən ləziz yeməkləri bişirmək və bolca zülal, B6, B12 kimi vitaminləri qəbul etmək üçün ətinizi bizdən ala bilərsiniz.

Bölüşmək
Partnyor olTest